Er du et madøre? Så vil denne by blæse dig bagover

Med sin enorme størrelse og mere end 21 millioner indbyggere kan Mexico City være lidt af en mundfuld for selv erfarne rejsende. Det kan være svært at danne sig et overblik over byens muligheder, men magasinet Gastro har gjort et ihærdigt forsøg. Kom med til Nordamerikas største by, hvor majs og chili i alle afskygninger definerer madkulturen fra højeste til laveste samfundsniveau.

Offentliggjort

Det er formiddag i Mexico City-bydelen Coyoacán, hvor lyden af trommer fra en forbipasserende gademusikant, der håber på et lille økonomisk bidrag, blander sig med lyden af bilerne, der kører forbi uden den helt samme forståelse for vigepligt, som vi opererer med derhjemme.

Vi har netop forladt Frida Kahlos blå hus. Huset, der tilhørte Mexicos måske mest berømte skikkelse nogensinde, er blevet gjort til et museum, hvor besøgende fra nær og fjern kan opleve den unikke kunstners farverige univers af kunst; en seværdighed, man afgjort bør skrive på listen, hvis turen går til Mexicos hovedstad. 

Små 10 minutters gang fra Frida Kahlos hus finder vi et andet farvestrålende univers i form af Coyoacán Market. Indenfor i den store bygning står stande side om side og sælger alt fra porcelænskranier i alskens farver til Frida Kahlo-dukker og et hav af eksotiske råvarer.

”Værsgo at prøve,” siger en stadeholder til mig og peger på de sprødstegte græshopper, som sekundet forinden har fanget min opmærksomhed.