Michel Michaud: ”For mig er østers ikke luksus, men svarer næsten til, når danskerne spiser hotdogs”

Michel Michaud: ”For mig er østers ikke luksus, men svarer næsten til, når danskerne spiser hotdogs”

Michel Michaud er en kokkelegende i dansk gastronomi, for han skabte en revolution i hakkebøffens højborg og bragte det franske cuisine til Danmark i 1970’erne. Her fortæller den 75-årige kok om sin gamle madklub med Prins Henrik, historien bag signaturkagen Gateau Marcel, og hvorfor han ikke kan fordrage at spise ost.

Offentliggjort

Hvad har været dit bedste måltid?

”Indmad hjemme hos Prins Henrik på Fredensborg Slot. I 1998 skabte jeg en madklub med nogle venner, fordi vi alle elskede at spise indmad. Jeg har spist så meget indmad, at jeg fik podagra (urinsyregigt, red.) af det. Madklubben udviklede sig til at have 12 medlemmer til sidst, heriblandt Prins Henrik, kokken Jean-Louis Lieffroy og en svensk konsul. Opgaverne gik på turnus, og vi mødtes to gange om året, hvilket altid var på Fredensborg Slot.