Michelin-kok åbner ny pop-up i nogle af Københavns bedst beliggende lokaler
Den asiatiske madbølge, der vælter ind over landet, synes ikke at knække lige foreløbigt.
Foto: Dennis Morton
Måske var det i virkeligheden lidt en blessing in disguise, da Michelin-restauranten 108 måtte lukke kort inde i coronapandemien.
Daværende medejer og køkkenchef Kristian Baumann synes i hvert fald at have blomstret rent madmæssigt siden da, og han virker ikke til at kunne sætte en fod forkert for tiden.
Det har blandt andet manifesteret sig i restauranten Koan, som Baumann første gang introducerede til verden i et pop-up-format i slutningen af 2020, da han kunne invitere gæster til spisning hos spiritusproducenten Empirical Spirits på Refshaleøen i København til stor begejstring hos både gæster og anmeldere. Siden rykkede formatet til de gamle Relæ-lokaler på Jægersborggade på Nørrebro, hvor Baumann tidligere slog sin folder som kok og souschef.
Køkkenet på Koan kombinerer nordiske råvarer med traditionelle, koreanske tilberedningsteknikker og smage, og i snart tre år har Kristian Baumann og hans hold arbejdet på at forfine det udtryk.