Michelin-kok: ”Mange kokke glemmer, at det helt essentielle ved madlavningen er smag”

Hotel Frederiksminde i Præstø blev i 2016 belønnet med en Michelinstjerne for sit grønne køkken som en af de første danske restauranter uden for København og Aarhus. Køkkenchef siden 2010, 38-årige Jonas Mikkelsen, har fastholdt stjernen og fortæller her om at prioritere smag over anretning, sin yndlingsprovinsrestaurant og at salte sin mad.

Offentliggjort

Hvad har været dit bedste måltid?

”Sidst jeg var i Barcelona, havde jeg fået anbefalet den her lille, simple bistro Gresca af en lokal. Der var fyldt til bristepunktet, og stemningen var helt elektrisk. Jeg havde ikke de store forventninger og blev placeret ved baren i køkkenet. Og så fik jeg ellers revet benene væk under mig. Retterne var simple, men samtidig fuld af smag og personlighed. Den bedste ret var også den mest simple. En burrata, som jeg elsker, med en perfekt tilberedt kogt porre, frugtig olivenolie og sort peber. Jeg bestilte den to gange samme aften, så god var den.”