Midsommerdessert med bær og flødecreme

En skøn bærdessert med sommerens skønne solfyldte bær. Vi anbefaler, at du spiser den tilsankthans - og hvornår du ellers kan slippe afsted med det!

Midsommerdessert med bær og flødecreme
Offentliggjort

Bagte jordbær med vanilje og appelsinsaft, syrnet flødecreme og friske blandede bær

400 g jordbær

2 dl friskpresset appelsinsaft

1 vaniljestang – uden korn

4 spsk. mørk rørsukker

400 g bær – gerne blandede og efter sæson



Skyl jordbærrene, og skær derefter det grønne fra med et lige snit. Stil bærrene på snitfladen med lidt mellemrum i et ovnfast fad, der passer til portionen.



Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gem dem til en flødecreme.



Kom små stykker af vaniljestangen ned i fadet sammen med appelsinsaft og rørsukker. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 15 minutter – jordbærrene skal stadig være faste.



Tag fadet ud. Når jordbærrene bare er lune, hældes iskold, syrnet flødecreme over, og der afsluttes med blandede, friske bær.




3 dl piskefløde

1 dl kærnemælk

1 citron – saften heraf

1 vaniljestang – kornene heraf

2 spsk. lyst rørsukker



Alle ingredienser røres sammen i en skål, der stilles et svalt sted (14-18 grader) til næste dag.



Et par timer før servering piskes cremen, til den har en let konsistens – hvis den ikke af sig selv har opnået en sådan konsistens – og stilles iskoldt indtil servering.




Tip! Der er selvfølgelig kun én og samme vaniljestang på spil – til de bagte jordbær anvendes selve stangen, mens kornene anvendes til f lødecremen. Flødecremen tilberedes dagen før. En sprød ting som fx groftknuste Cantucci-mandelkager over bær og creme supplerer godt.