Mikkel Karstad: ”Jeg bestiller altid hjerter i flødesovs, hvis det står på menukortet”

Det er grøntsager, som Mikkel Karstads eget køkken især baserer sig på. Alligevel er han en sucker for old school dansk mad og går efter hjerter i flødesovs og stegt lever med bløde løg, når han selv er ude at spise på restaurant. Her fortæller den 48-årige kok, der hopper i Øresund og bader hver morgen året rundt, om en rejse til Grønland med Claus Meyer, sin foretrukne restaurant i Paris, og hvorfor han mener, at ordet ’nordisk’ er blevet misbrugt.

Offentliggjort

Hvad har været dit bedste måltid?

”Når jeg får dette spørgsmål, bliver jeg altid ved med at vende tilbage til en oplevelse, jeg havde på Grønland, hvor jeg var rejst til med Claus Meyer for at lave nogle tv-programmer. Vi var ude at sejle i Diskobugten, som i sig selv bare er et vanvittigt smukt sted, i ret hårdt frostvejr. På et tidspunkt så vi en lokal jæger skyde en sæl lige ved siden af, hvor vi sejlede. Han slæbte sælen op på en meget lille isflage, hvor han selv stod midt på, og så skar han den op og kaldte straks på os.