Nemt og festligt: 3 lækre nytårs-cocktails fra 3 af byens bedste bartendere

Nemt og festligt: 3 lækre nytårs-cocktails fra 3 af byens bedste bartendere

Du behøver ikke at rejse til den anden side af jorden for at høste pandagræs til de her drinks.

Nemt og festligt: 3 lækre nytårs-cocktails fra 3 af byens bedste bartendere
Offentliggjort

1 person

Ingredienser

Evergreen Sour

  • 4 cl vodka
  • 2 cl Lillet Blanc (fransk aperitif)
  • 2 cl friskpresset limesaft
  • 2 cl sukkersirup (1:1 vand/sukker, kog vand i elkedel, hæld over sukker, stavblend i 20 sekunder, voila!)
  • Håndfuld bredbladet Persille
  • Hviden fra et halvt æg

French 75

  • 2 cl gin ( for eksempel Tanqueray)
  • 1 cl friskpresset citronsaft
  • 1 cl sukkersirup (1,5 del sukker til 1 del kogende vand)
  • 6 cl champagne

Triumph Fizz

  • 5 cl gin (Tanqueray eller Beefeater)
  • 3 cl sharonfrugt uden skind, pureret i blenderen (går nogle steder under navnet kaki)
  • 2 kardemommekapsler, knust med morteren
  • Saft af en citron
  • 1 cl honning
  • - 3 cl tør champagne (for eksempel Perrier-Jouët Grand Brut)

Sådan gør du:

  1. Hæld alle ingredienserne sammen i en shaker.
  2. Ryst i 5-8 sekunder.
  3. Tilsæt isterninger, og shake herefter med megen kraft i 8-10 sekunder.
  4. Sigt væsken gennem en finmasket sigte over i et lowball/whiskyglas med isterninger i.
  5. Pynt af med en flot kvist persille - hvis man har det, så gør et par sprøjt absint fra en forstøverflaske underværker for smagen i denne drink.
  6. NB: Hvis ikke du har et shakersæt, så udelad æggehviden, og rør ingredienserne sammen i en kande.

Sådan gør du:

  1. Hæld gin, citronsaft og sukkersirup i et shakerglas.
  2. Fyld shakerglasset med is, og shake i ca. 8 - 10 sek.
  3. Si væsken fra isen over i et champagneglas.
  4. Top glasset op med champagnen.
  5. Pynt med en citronskal.

Sådan gør du:

  1. Ryst gin, sharonfrugt, citronsaft, kardemomme og honning i en shaker.
  2. Sigt væsken over i et cocktailglas.
  3. Top op med champagnen.