Nemt og festligt: 3 lækre nytårs-cocktails fra 3 af byens bedste bartendere
Nemt og festligt: 3 lækre nytårs-cocktails fra 3 af byens bedste bartendere
Du behøver ikke at rejse til den anden side af jorden for at høste pandagræs til de her drinks.
Foto: Nichlas Hechmann
Print
Ingredienser
Evergreen Sour 4 cl vodka 2 cl Lillet Blanc (fransk aperitif) 2 cl friskpresset limesaft 2 cl sukkersirup (1:1 vand/sukker, kog vand i elkedel, hæld over sukker, stavblend i 20 sekunder, voila!) Håndfuld bredbladet Persille Hviden fra et halvt æg French 75 2 cl gin ( for eksempel Tanqueray) 1 cl friskpresset citronsaft 1 cl sukkersirup (1,5 del sukker til 1 del kogende vand) 6 cl champagne Triumph Fizz 5 cl gin (Tanqueray eller Beefeater) 3 cl sharonfrugt uden skind, pureret i blenderen (går nogle steder under navnet kaki) 2 kardemommekapsler, knust med morteren Saft af en citron 1 cl honning - 3 cl tør champagne (for eksempel Perrier-Jouët Grand Brut )
Sådan gør du: Hæld alle ingredienserne sammen i en shaker. Ryst i 5-8 sekunder. Tilsæt isterninger, og shake herefter med megen kraft i 8-10 sekunder. Sigt væsken gennem en finmasket sigte over i et lowball/whiskyglas med isterninger i. Pynt af med en flot kvist persille - hvis man har det, så gør et par sprøjt absint fra en forstøverflaske underværker for smagen i denne drink. NB: Hvis ikke du har et shakersæt, så udelad æggehviden, og rør ingredienserne sammen i en kande. Sådan gør du: Hæld gin, citronsaft og sukkersirup i et shakerglas. Fyld shakerglasset med is, og shake i ca. 8 - 10 sek. Si væsken fra isen over i et champagneglas. Top glasset op med champagnen. Pynt med en citronskal. Sådan gør du: Ryst gin, sharonfrugt, citronsaft, kardemomme og honning i en shaker. Sigt væsken over i et cocktailglas. Top op med champagnen.