Nicolai Nørregaard: ”Jeg har en kæmpe svaghed for amerikansk barbecue-mad”

Den 41-årige køkkenchef og medejer af Kadeau-restauranterne om altid at have lyst til spareribs og bouillonsupper, sin foragt for kage og om en madrejse til Tel Aviv i Israel med Bo Bech, der tog røven på ham.

Offentliggjort

Hvad har været dit bedste måltid?

”Ens bedste måltid kan være mange ting. Det kan enten være en fuldstændig simpel oplevelse som et gadekøkken, den første rigtige øjenåbner eller en middag hos gode venner. Der er mange gode former for spisemagi. Men jeg kommer ikke udenom mit første måltid på Noma. Det var skelsættende for mig. Dels fordi vi selv havde valgt at følge de nordiske dogmer i det små, da vi åbnede Kadeau i 2007. Alligevel var der faktisk ingen af os, som havde spist på Noma, hvilket var lidt bagvendt.

Første gang, jeg så endelig spiste på Noma, skete der bare et eller andet. Der var et lys, som gik op for mig. Jeg har spist der mange gange siden og kan nævne mange, mange magiske retter, men deres ret med knivmusling, persillegele, muslingbouillon og peberrodssne væltede mig helt omkuld, kan jeg huske. Det var en helt ny måde at lave mad på, som var out of this world. Fantastisk.

Det står også fuldstændigt skarpt i min erindring den første gang, at jeg spiste top-sushi i Tokyo. Jeg var sådan her: ’Okay, jeg troede, at jeg vidste, hvad sushi var. Det vidste jeg så ikke.’”