Skal du til Bornholm? Nicolai Nørregaard ved, hvor du spiser den bedste røgede fisk

Nicolai Nørregaard, der er køkkenchef og medejer af Kadeau på Bornholm og i København, er født og opvokset i Svaneke og tilbringer stadig mindst halvdelen af sin tid på Solskinsøen.

Skal du til Bornholm? Nicolai Nørregaard ved, hvor du spiser den bedste røgede fisk
Offentliggjort

Hvad er din tilknytning til Bornholm?

”Jeg er født og opvokset i Svaneke. Som 15-årig flyttede jeg hjemmefra for at tage på efterskole, og derefter blev jeg hængende i København. Siden har jeg været meget tilbage, selvfølgelig mest på grund af Kadeau, der har gjort, at jeg har været der mindst halvdelen af året de seneste 17 år.”

Hvad er indbegrebet af Bornholm, hvad mad og drikke angår?

”Historisk er det røgede sild og saltstegte sild. Jeg er vokset op i en familie, som havde et røgeri. Turistmæssigt har der historisk været meget med friture og billige familierestauranter, men gastronomisk er Bornholm et helt andet sted i dag.