På madbodegaen Nose2Tail flettes dyrevelfærd, kærligheden til det lokale og velsmagen sammen til en helt særegen vesterbrosk cocktail. Her er deres opskrift på en lidt glemt, men fremragende spise: Nonneprutten.
Nonneprutter med kirsebærsyltetøj
1 vaniljestang
1 øko-citron
80 g smør
¼ l vand
¼ tsk. salt
4 æg
125 g hvedemel
1 l neutralsmagende olie
1 spsk. rørsukker
Udstyr: sprøjtepose
Flæk vaniljestangen, og skrab lidt af marven ud. Riv citronen. Smelt smør sammen med vand, salt, lidt vaniljemarv og citronskal. Når det småkoger, piskes æg og mel i til en dej.
Kom derpå dejen på en sprøjtepose.
Varm olien op til 170 grader.
Sprøjt små kugler af dejen ned i olien, og lad kuglerne blive gyldne. Tag dem op, og vend dem i rørsukker. Servér med det samme med kirsebærsyltetøj.
Kirsebærsyltetøj: 500 g rørsukker
2 spsk. kartoffelmel
1 kg udstenede kirsebær
1 dl mørk rom
1 kanelstang
Vend sukker og kartoffelmel sammen i en gryde, og vend alle øvrige ingredienser i. Kog det hele op, til det lige begynder at boble. Køl ned, og så er der syltetøj.
Tip: Hvis du er slem, erstatter du olien med rent svinefedt …
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.