Nonneprutter med kirsebærsyltetøj

På madbodegaen Nose2Tail dyrker de det jordnære og rustikke køkken. Få her deres opskrift på en lidt glemt, men fremragende spise: Nonneprutten.

Nonneprutter med kirsebærsyltetøj
Offentliggjort

På madbodegaen Nose2Tail flettes dyrevelfærd, kærligheden til det lokale og velsmagen sammen til en helt særegen vesterbrosk cocktail. Her er deres opskrift på en lidt glemt, men fremragende spise: Nonneprutten.

Nonneprutter med kirsebærsyltetøj


Det skal du bruge:
1 vaniljestang
1 øko-citron
80 g smør
¼ l vand
¼ tsk. salt
4 æg
125 g hvedemel
1 l neutralsmagende olie
1 spsk. rørsukker

Udstyr: sprøjtepose

Flæk vaniljestangen, og skrab lidt af marven ud. Riv citronen. Smelt smør sammen med vand, salt, lidt vaniljemarv og citronskal. Når det småkoger, piskes æg og mel i til en dej.
Kom derpå dejen på en sprøjtepose.
Varm olien op til 170 grader.
Sprøjt små kugler af dejen ned i olien, og lad kuglerne blive gyldne. Tag dem op, og vend dem i rørsukker. Servér med det samme med kirsebærsyltetøj.

Kirsebærsyltetøj:
500 g rørsukker
2 spsk. kartoffelmel
1 kg udstenede kirsebær
1 dl mørk rom
1 kanelstang

Vend sukker og kartoffelmel sammen i en gryde, og vend alle øvrige ingredienser i. Kog det hele op, til det lige begynder at boble. Køl ned, og så er der syltetøj.

Tip: Hvis du er slem, erstatter du olien med rent svinefedt …

Nose2tail madbodega, Flæsketorvet 13A, 1711 København V, Tlf. 3393 5045, nose2tail.dk


Se også hvad René Tang Jensen fra Restaurant Substans i Århus kan få ud af de gode ande-rester fra julebordet.