Norrlyst-koncernen har siden åbningen af Restaurant Norrlyst i 2019 indtaget den københavnske restaurantscene med manér, og de åbner nu deres sjette restaurant, Gabrielle, i det indre København. Det sker i en fredet bygning på Vestergade 3, hvor der i bedste franske bistro-stil er dækket op med små, runde borde, hvide duge og langstilkede glas. Dejlig dekadent.
Og så alligevel. For Norrlyst-koncernen er kendt for at tilbyde deres gæster gastronomi af høj kvalitet til en overkommelig pris. Dette har blandt andet kastet en Bib-Gourmand af sig til Restaurant Norrlyst – en udmærkelse, Michelin-guiden giver til restauranter med særlig god value for money, og som kun 15 restauranter i Danmark kan bryste sig af.
Samme prisvenlige og kvalitetsbevidste koncept er Gabrielle støbt af. Her koster en tre-retters menu 450 kroner, råvarerne kommer fra anerkendte leverandører såsom Kiselgården, SpisMinGris og Fiskerikajen, og menuen bestemmes i høj grad efter, hvilke råvarer der er i sæson. Så har man hørt det med.
Annonse
Restaurant Gabrielle er den seneste i rækken af franske bistroer med høj gastronomisk kvalitet, som er åbnet i København. Blandt andet har Maison, Grimal og Silberbauers Bistro de senere år begejstret københavnerne, og med Norrlyst koncernens ekspertise i at levere god mad til en god pris i ryggen, kan det sagtens tænkes, at Gabrielle kunne blive et hit blandt de madhungrende og restaurantvante københavnere.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.