Ny grøn festival vil give klimabevægelsen et skub: ”Hvis folk ikke kan genkende sig selv i en bevægelse, er det svært at få dem med”
I dag starter den nye Bio-Bio Festival i København, som gennem en række dokumentarfilm, talks og langbordsmiddage vil sætte fokus på klima, miljø og bæredygtighed. Vi har talt med festivalchef Marlene Schiött Rasmussen om, hvorfor de synes, vi skal fokusere på jordens ’madsystembrydere’, hvorfor der er brug for flere minoriteter i klimakampen, og hvilke festivalfilm, du skal se.
Foto: PR
Hvorfor har I skabt Bio-Bio Festival?
”Vi vil ikke være en klimafestival, som oplyser om, hvor grelt det står til med vores jord. Vi vil hellere være konstruktive og fremadskuende i håb om, at inspirere andre. Vores ambition er ikke at blive kæmpestore, men at skabe nogle virkelig stærke oplevelser for folk.
Dokumentarfilm er det bærende på festivalen i år, og hver aften laver vi en stor open air-filmvisning, som vi bruger til at åbne op for forskellige emner, der giver folk en ny forståelse af situationen. Jeg tror på, at det kunstneriske rum og film kan være en direkte vej til menneskers fantasi og forestillingsevne – kvaliteter som vi har brug for i den grønne omstilling. Det vil vi gerne hjælpe på vej ved at skabe tværfaglige oplevelser drevet af æstetik, humor, alvor og sanselighed.
Vi vil bl.a. fokusere på de madsystembrydere, der prøver at gøre tingene anderledes. Det er de folk, som kæmper derude og gør tingene anderledes. Vi bruger dem som inspirationskilde for at få folk til at tænke mere over, hvad vi egentlig vil med vores jord, og hvad vi som forbrugere egentlig vil have.”