Opskrift

Denne dessert vil imponere dine nytårsgæster

Afslut året med en kaffemousse toppet med amaretto-fløde, figen og pistacienødder.

Denne dessert vil imponere dine nytårsgæster
Offentliggjort

Ingredienser

Kaffemousse

  • 3 blade husblas
  • 3 æg
  • 75 g fint rørsukker
  • 2 dl piskefløde
  • 2 varme espressoshots                             
  • 25 g pistaciekerner
  • 1 figen
  • 50 g mælkechokolade 

Amaretto-fløde

  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. flormelis
  • 3 cl amaretto

Kaffemousse

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand. 
  2. Del æggene i hvider og blommer.
  3. Pisk æggeblommer og rørsukker sammen, til det er skummende og lyst. 
  4. Pisk æggehviderne stive (men ikke for stive, så er de svære at vende i moussen).
  5. Pisk fløden til skum. 
  6. Vrid vandet af husblassen, og rør den ud i den varme espresso. Lad espressoen køle lidt ned, og kom et par skefulde af æggeblommeblandingen i, så det tempererer. Kom det tilbage i resten af æggeblommerne og rør det sammen. 
  7. Vend nu skiftevis æggehvider og flødeskum i æggeblandingen. Pas på, du ikke slår for meget luft ud af moussen. 
  8. Fordel moussen i 4 dessertglas, og sæt den på køl i min. 3 timer før servering. 
  9. Hak pistacierne og figenen, og hak eller riv chokoladen groft, og top mousserne med det hele lige før servering.

Amaretto-fløde

  1. Pisk fløden sammen med flormelis og amaretto til et blødt skum.