Når Jonas Harboe Frederiksen skal kurere sine tømmermænd, tyr han til en ret utraditionel menu: ”Det er ret enkelt”

Når Jonas Harboe Frederiksen skal kurere sine tømmermænd, tyr han til en ret utraditionel menu: ”Det er ret enkelt”

I 2021 vandt Jonas Harboe Frederiksen prisen for den mest innovative østers ved Danmarks Østers Festival med sin Pink Oyster. Selvsamme østers lægger nu ikke bare navn til hans madvirksomhed, men også hans nye kogebog om havets måske mest dyrebare frugt. Vi har talt med ham om at omvende skeptikere, om hvilken østers der er mest overvurderet, og om hvordan han bedst kan lide at bruge østers i sit eget køkken.

Offentliggjort

Hvad er din egen største oplevelse med østers?

”Det var, da vi skulle tage nogle billeder til min bog. Min fotograf og jeg tog til Venø, der ligger i Limfjorden, og hvor du kan tage på østerssafari. Jeg lånte nogle waders af en lokal mand og begyndte så at bevæge mig ud i fjorden, hvor der ligger et væld af østers lige under havoverfladen. Som små skatte, der venter på at blive samlet op.