Opskrift: Abrikos-flaugnarde

Strikse franskmænd kalder det kun clafoutis, når det er med kirsebær. Samme dessert med andre frugter og bær hedder flaugnarde, og denne version med abrikoser smager glimrende.

Opskrift: Abrikos-flaugnarde
Offentliggjort

4

Ingredienser

  • 1 stang vanilje
  • 3 store æg
  • 100 g rørsukker
  • 100 g hvedemel
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl mælk
  • 5 cl Amaretto
  • 500 g abrikoser
  • 1 tsk. smør til
  • formen
  • 25 g mandelflager
  • Tilbehør: Flødeskum eller fed cremefraiche

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Pisk en pandekagedej af æg, rørsukker, hvedemel, piskefløde, mælk, Amaretto og vaniljekorn.
  3. Skyl abrikoserne, halvér dem, og tag stenene ud.
  4. Smør en ovnfast form med smørret, og læg abrikoserne i med skærefladen opad. Hæld dejen over, og drys med mandelflager.
  5. Bag kagen i 20 minutter ved 225 grader.
  6. Servér med flødeskum eller fed creme- fraiche til.