Opskrift

Lad nytårsdesserten være sur: Sådan laver du citrussorbeten fra Admiralgade 26

Lad de syrlige japanske referencer infiltrere din nytårsdessert med denne citrussorbet med fromage og sprød hvid chokolade fra Admiralgade 26.

Lad nytårsdesserten være sur: Sådan laver du citrussorbeten fra Admiralgade 26
Offentliggjort

Ingredienser

Sorbet

  • 1 l vand
  • 600 g sukker
  • 40 g glukose
  • 12 g Cremodan
  • 3 øko-lime
  • 100 g yuzu-saft
  • 60 g citronsaft
  • Lemoncurd (se boks)

Citronfromage

  • 2 dl fløde
  • 2 dl lemoncurd 

Hvid chokolade-crumble

  • 200 g hvedemel
  • 200 g mælkepulver
  • 150 g sukker
  • 6 g fint salt
  • 100 g Yopol
  • 250 g blødt smør
  • 350 g hvid chokolade

Sorbet

  1. Kom vand, sukker og glukose i en gryde. Varm op, indtil sukkeret og glukosen er helt opløst. Tag af varmen og afkøl.
  2. Skyl og aftør imens limefrugterne, riv skallen af dem, og pres dem for saft.
  3. Rør Cremodan i det afkølede sukkervand, og tilsæt alt citrus.
  4. Frys citronsorbeten i pacojet-bægre.
  5. Før servering køres citronsorbeten på pacojet. 

Citronfromage

  1. Pisk fløden til let skum. 
  2. Vend med et piskeris lemoncurd sammen med flødeskummet, og kom på sprøjtepose.

Hvid chokolade-crumble

  1. Vend mel, mælkepulver, sukker, salt og Yopol sammen i en skål. Rør det bløde smør i.
  2. Smør massen ud i et tyndt lag på en bageplade, og bag ca. 30 minutter ved 160 grader. Rør et par gange undervejs, det skal blive til en crumble.
  3. Imens smeltes chokoladen over vandbad.
  4. Crumblen tages ud af ovnen og afkøles let og vendes sammen med den hvide chokolade. Afkøles på køl, i et tyndt lag. 

Lemoncurd

Ingredienser

  • 2 øko-citroner            
  • 2 dl citronsaft
  • 1 dl yuzu-saft
  • 240 g sukker
  • 8 æg
  • 160 g smørtern     

Sådan gør du           

  1. Skyl og aftør citronerne, og riv skallen af dem. 
  2. Rør citronskal, citronsaft, yuzu-saft og sukker sammen, og tilsæt æggene. 
  3. Legér over vandbad til 70 grader, og begynd at komme smørret i, lidt ad gangen. Fortsæt legeringen, indtil ønsket konsistens, og når ca. 82 grader er opnået. Afkøl og kom på sprøjtepose.