Opskrift: Affogato med nocciolata-is

Affogato er en enkel italiensk isdessert, som typisk består af vaniljeis, hvor man hælder stærk varm kaffe udover. Desserten tager max 10 minutter at tilberede, når isen er lavet i forvejen.

Opskrift: Affogato med nocciolata-is
Offentliggjort

4 personer

Ingredienser

  • 8 kugler/chunks nocciolata-is
  • 4 espresso-shots
  • Topping

Nocciolata-is

  • 1 glas nocciolata
  • ½ l piskefløde

Sådan gør du:

  1. Lav espresso-shots.
  2. Kom 2 kugler eller chunks af is i hver sit lille glas, og hæld den varme kaffe ud over isen lige inden servering.
  3. Drys topping, fx revet chokolade, over.
  4. Sæt 1 teske i glasset, så man kan spise isen og røre rundt med den.
  5. Er én dag undervejs
  6. Tag glasset med nocciolata ud af køleskabet i god tid, før du vil lave iscremen. Den skal være flydende og komme nemt ud af glasset.
  7. Kom hele glasset i en røreskål, og tilsæt piskefløden. Pisk nu til cremet flødeskum. Pas på ikke at piske for hårdt, så cremen skiller. Når cremen er let og luftig og fast, kommes den i en plastbøtte og sættes i fryseren.