Blød is, brunet smør og stærk alkohol: Er det verdens bedste arme riddere?
Det københavnske spise- og drikkested Aperó ved, hvordan man laver en glimrende dessert. Her får du opskriften på deres arme riddere med calvados og brunet smør-iscreme.
Pisk æg, mælk, sukker, kaffe, salt og peber sammen, og læg brødet ned i massen. Det skal ligge og suge godt til sig.
Varm en pande op, og kom lidt olie og smør på den. Lad smørret bruse op, og skru ned for varmen. Kom brødet på panden, og steg det i ca. 3-4 minutter på hver side.
Læg det stegte brød på en tallerken, og hæld lidt sirup over sammen med revet citronskal og en smule flagesalt. Afslut det hele med en kugle is på toppen.
Sukkersirup
Kom vand og sukker i en gryde, og bring det i kog. Skru derefter ned for varmen.
Lad gryden stå og småsimre i ca. 2 minutter. Når sukkeret er opløst, køles massen ned. Herefter tilsættes calvados.
Brunet smør-iscreme
Begynd med at brune 80 g smør i en lille gryde, og hav det klar.
Kom sukker og vand i en gryde, og lav en karamel. Den må gerne få lidt farve.
Tilsæt sødmælken, og rør godt rundt, så karamellen bliver opløst i mælken. Kom lidt af massen over i æggeblommerne, så de får lidt temperatur, hvorefter det hele samles i gryden.
Nu skal massen varmes op til 84 grader ved svag varme. Når massen rammer temperaturen, tilsættes det brunede smør.
Kom massen gennem en sigte, og køl den ned. Massen køres på ismaskine til den ønskede konsistens.
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.