Opskrift: Artiskokker med burrata og ansjosdressing

De lysere dage og aftener inviterer til lettere mad. Og den behøver ikke nødvendigvis at være varm. Det kræver noget arbejde at trimme artiskokker, men fornøjelsen ved at spise hjerterne får dig hurtigt til at glemme minutterne med urtekniven i hånden. Mix dem med burrata og ansjosdressing, og du har et godt bud på årets sommerret.

Opskrift: Artiskokker med burrata og ansjosdressing
Offentliggjort

4

Ingredienser

  • 6 unge/lilla artiskokker
  • ½ øko-citron
  • Salt
  • 200 g tørt hvedebrød
  • Olivenolie
  • 1 krølsalat
  • 250 g burrata
  • 6 ansjosfileter
  • ½ øko-citron                 
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld bredbladet
  • persille
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • 6 spsk. olivenolie
  • Salt 
  • Sort peber

Sådan gør du

  1. Trim artiskokkerne: Skær den øverste halvdel af artiskokhovedet af, og trim de yderste blade af bunden. Skær det meste af stokken af, og skræl det, der sidder tilbage. Del hvert artiskokhjerte i kvarter. 
  2. Pres saften af den halve citron, hæld saften i en gryde med vand. Kom de kvarte artiskokhjerter i gryden sammen med lidt salt, kog op og lad koge i 10 minutter. Sigt vandet fra. 
  3. Skær brødet i tynde skiver og dryp med lidt olivenolie. Rist brødet sprødt i ovnen i 8 minutter ved
  4. 200 grader. Bræk det sprøde brød i mindre stykker. 
  5. Pluk salaten ud i blade, og skyl og afdryp dem. Pluk i grove stykker og fordel på et fad. Kom artiskokker ovenpå sammen med brødstykker og burrata revet i grove stykker. Top med ansjosdressing.
  6. Ansjosdressing 
  7. Hak ansjoserne fint. 
  8. Riv den halve citron, og pres saften af den. 
  9. Pil hvidløgsfeddet, og riv eller knus det. 
  10. Skyl og aftør persillen, og hak den fint. 
  11. Bland ansjoser, hvidløg og persille med citronsaft og -skal, dijonsennep, honning og olivenolie, og smag dressingen til med salt og peber.