Opskrift:

Grillede agurker og kærnemælksdressing?! Sådan har du aldrig tilberedt din fisk før

Men det kan absolut anbefales.

Opskrift:
Offentliggjort

Ingredienser

  • 500 g små, faste agurker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stor fennikel
  • 25 g smør + 1 spsk til fisken
  • 4 portionsstykker fisk i filet, fx havbars
  • salt og sort peber

Kærnemælksdressing

  • 1 stor håndfuld basilikum
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 dl kærnemælk
  • Salt og sort peber
  • 50 g ørred- eller lakserogn – brug ikke caviar i stedet

Sådan gør du:

  1. Flæk agurkerne, og pensl skærefladen med lidt olivenolie. Grill dem ganske kort på skærefladen, så de får striber, og læg dem til side.
  2. Snit fenniklen fint, og svits den i en gryde med 25 g smør i 5 minutter. Smag til med lidt salt. Kom et stykke bagepapir i en lille bradepande, og smør med 1 spsk smør. Læg fisken med skindsiden nedad, og krydr toppen med lidt salt og peber.
  3. Bag fisken i 8-12 minutter ved 180 grader afhængig af fiskens tykkelse.
  4. Ved servering kommes der fennikel i bunden af hver tallerken og toppes med den bagte fisk. Læg et par stykker agurk omkring, og hæld kærnemælksdressingen over fisken.

Kærnemælksdressing

  1. Blend basilikum groft med 4 spsk. olivenolie. Brug en stavblender eller minihakker. Rør så kærnemælken i, og krydr med lidt salt og peber.
  2. Lige inden servering røres rognen i.