Opskrift:

Nu skal muslingerne på bordet: Sådan laver du bomba-ris med hjertemuslinger og persille

Hvis denne ret skal laves helt rigtigt, skal du bruge de såkaldte bomba-ris. Det er Valencias stolthed og også den ristype, som traditionelt bruges til paella. Alternativt kan du sagtens bruge risottoris.

Nu skal muslingerne på bordet: Sådan laver du bomba-ris med hjertemuslinger og persille
Offentliggjort

Ingredienser

  • 1 kg hjertemuslinger
  • ½ dl vand
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille porre
  • 1 lille bundt bredbladet persille – inkl. stængler
  • 1 medium løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 150 g bomba-ris
  • 1½ dl fino-sherry
  • 2½ dl væde fra muslingerne
  • 4 dl vand
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Gå muslingerne efter, og kassér dem, der er åbne. Skyl dem i koldt vand, og kom dem i en gryde med ½ dl vand. Kom låg på, og damp muslingerne i 4-5 minutter, til de åbner sig. Gem væden, og sigt den evt. gennem et kaffefilter for at komme af med sandkorn.
  2. Hak hvidløg fint, og skær porren i tynde skiver. Hak persille fint, og skær stænglerne i tynde skiver. Skær løg i små tern.
  3. Varm olien i en sauterpande, og svits løg, porre og persillestængler ved middel varme i 5 minutter. Tilsæt hvidløg og ris og steg videre i et minuts tid.
  4. Hæld sherry over, og lad det koge lidt ind. Tilsæt så væden fra muslingerne og vand samt lidt salt og peber. Rør rundt, og lad det simre i 10-12 minutter. Kom så muslinger og resten af persillen i, og varm det igennem i 4-5 minutter.