Opskrift: Bottoni med vilde urter og ricotta

Glemt alt om tortellini og klassiske ravioli. Tiden er inde til at lave den fyldte pasta med navnet bottoni, der betyder knapper på dansk.

Opskrift: Bottoni med vilde urter og ricotta
Offentliggjort

4

Ingredienser

  • 200 g blancheret grønt                                 
  • 125 g ricotta
  • 75 g revet parmesan 
  • 1 nip muskatnød
  • Havsalt 
  • Sort peber
  • Frisk pastadej 
  • 1 øko-citron                
  • 100 g smør
  • Friske krydderurter 
  • Spiselige blomster

Sådan gør du

  1. Start med at lave fyldet. Klem det blancherede grønt fri for væde, hak det helt fint og læg i en skål. Tilsæt ricotta og 2/3 af parmesanen. Rør sammen og smag til med muskatnød, salt og peber. Sæt til side.
  2. Rul pastadejen ud på din pastamaskine til den fineste indstilling. Udstik 80 runde stykker dej – vores udstikker måler 6 cm. Du kan evt. rulle overskydende pastadej ud igen. 
  3. Læg 1 tsk. fyld på halvdelen af pastastykkerne. Tag 1 ad gangen, og læg et tomt pastastykke henover, og luk sammen i siderne, så du får en rund ravioli. Vær opmærksom på, at den er helt lukket. 
  4. Tag nu din bottini-udstikker – vores er 4 cm i diameter – og placér lige over fyldet. Pres til, så du skærer meget af kanten af. 
  5. Læg de færdige bottoni på en bakke med et viskestykke. Når alle er færdige, kan du opbevare dem utildækkede på køl i op til 4 timer.
  6. Når du er klar til at servere, bringes en stor gryde med saltet vand i kog. Kog bottoni i små 4-5 minutter til al dente. Gem noget af pastavandet. 
  7. Skyl og aftør citronen, riv skallen af den, og pres saften fra den. 
  8. Smelt smørret i en stor pande, uden at det bruner. Tilsæt alt citronskallen og lidt citronsaft, og krydr med salt og peber. Tilsæt noget af pastakogevandet, og lad det koge op, så smørret tykner, og du får en cremet sauce.
  9. Tilsæt de kogte bottoni til saucen, og lad det hele koge sammen i 1 minut, mens du ryster panden. Tag panden af varmen, tilsæt resten af parme-
  10. sanen, og ryst panden godt, så osten smelter og cremer saucen endnu mere. 
  11. Anret bottoni som vist på billedet og drys med urter og blomster.
  12. TIP Den friske pastadej er lavet af 350 g tipo 00 mel og 3 æg.