Opskrift:

Nemt og lækkert: Sådan laver du en perfekt Bucatini all’Amatriciana

Noget af det bedste ved det italienske køkken er dets enkelhed og fokus på råvarernes friskhed og kvalitet. Og det romerske køkken er ingen undtagelse. Her er opskriften på Bucatini all’Amatriciana.

Nemt og lækkert: Sådan laver du en perfekt Bucatini all’Amatriciana
Offentliggjort

Ingredienser

  • 125 g guanciale
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2-3 pepperoncini eller ½ tsk chili-
  • flager
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 400 g bucatini
  • Salt
  • 1 stor håndfuld fintrevet pecorino romano

Sådan gør du:

  1. Skær guanciale i strimler. Varm olien i en pande, og steg guancialen sprød. 
  2. Tilsæt hvidvin, og lad det koge lidt ind. 
  3. Kom pepperoncini eller chiliflager i sammen med hakkede tomater, og lad saucen simre uden låg i 15 minutter.
  4. Kog pastaen al dente i velsaltet vand. Gem 1½ dl af kogevandet, inden pastaen sigtes og vendes med saucen og pecorino. Brug lidt af pastavandet til at løsne op i pastaen.
  5. Servér straks – evt. med lidt ekstra pecorino på toppen.