500 g sukkerlage (250 g sukker og 250 g vand varmes i lille gryde, til sukkeret et smeltet)
375 g glukosesirup
1 spsk salt
38 g skummetmælkspulver
5 g agar agar
1,5 liter sødmælk
0,5 liter piskefløde
750 g græsk yoghurt
0,5 liter yuzu-saft
150 g honning
Chokoladecreme
Fløden varmes op til lige under kogepunktet og hældes derefter over chokoladen, mens der piskes med et piskeris eller blendes med stavblender. Den skal piskes godt i 2-3 minutter.
Kom den derefter i en sprøjtepose.
Hvid chokoladecreme sprøjtes i bunden af en lille skål, og vinaigrette dryppes rundt om cremen. Honey comb knuses i små stykker og drysses ovenpå. En kugle yoghutis lægges på cremen.
Lav en lille fordybning i isen med en varm ske, og placer caviar ovenpå.
Honey comb
Vand, sukker og honning kommes i en gryde og bringes forsigtigt i kog ved medium varme. Undgå for meget omrøring. Blandingen varmes op til 150 grader.
Når temperaturen har nået 150 grader og har en gylden farve, tilsættes bagepulveret, mens der piskes med et piskeris. Karamellen vil nu begynde at boble, og mens den vokser, hældes den i et fad med bagepapir.
Lad den køle et par timer, til den er helt hård, og så er den klar til brug.
Yuzu/honning-vinaigrette
Yuzu og honning varmes forsigtigt op, indtil honningen er smeltet, og du har en ensartet væske. Den koldpressede rapskimolie tilsættes forsigtigt under omrøring.
Yoghurtis
Sukkerlage, agar agar, glukosesirup, salt og skummetmælkspulver varmes op i en gryde til 100 grader og køles efterfølgende ned, til det er lunt.
Når sukkermassen er kølet ned, tilsættes de resterende ingredienser, og det hele stavblendes og køres på ismaskine.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.