Opskrift: Cheesecake-mousse med limoncello og blåbær

En syrlig version af den populære dessert.

Opskrift: Cheesecake-mousse med limoncello og blåbær
Offentliggjort

4

Ingredienser

  • 200 g blåbær + ekstra til pynt
  • 125 g sukker
  • 125 g digestives
  • 25 g hasselnøddeflager
  • 25 g smeltet smør
  • ½ øko-citron
  • 200 g flødeost naturel
  • 25 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljepasta
  • 3 cl limoncello
  • 1½ dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Skyl blåbærrene, og kog dem sammen med sukker i 5 minutter til en kompot. Sluk for varmen, og lad det køle helt ned.
  2. Knus digestive-kiksene i en plastik-pose eller foodprocessor.
  3. Bland med hasselnøddeflager og smeltet smør. Fordel crumblen i bunden af 4 portionsglas.
  4. Sprøjt en limoncello-ostecreme ned i de 4 glas. Glat overfladen lidt, og læg så blåbærkompotten ovenpå.
  5. Sæt desserterne i køleskabet i 2-3 timer, før de skal spises. De kan også laves dagen før. Pynt evt. med friske blåbær.

Limoncello-ostecreme

  1. Riv skallen af den halve citron og rør sammen med flødeost, flormelis, vaniljepasta og limoncello.
  2. Pisk fløden til skum, og vend den i flødeostblandingen.
  3. Kom limoncello-ostecremen i en sprøjtepose.