Opskrift:

Træt af tunge pastaretter? Prøv en version med sprød bacon, møre bønner og frisk frisésalat

Her får du David Fishers opskrift på chifferi e fagioli, en pastaret med hvide bønner, sprød bacon og frisk frisésalat, som også kan findes i hans nye bog 'Pastaens Italien'.

Træt af tunge pastaretter? Prøv en version med sprød bacon, møre bønner og frisk frisésalat
Offentliggjort

Ingredienser

  • 200 g tørrede hvide bønner
  • 150 g bacon
  • 40 g smør
  • 50 g parmesan
  • 300 g chifferi (eller suppehorn)
  • Salt

Servering

  • ½ bundt kruspersille
  • ½ frisésalat
  • 1 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

  1. Dag 1: Læg bønnerne i blød natten over i en skål med rigeligt vand.
  2. Dag 2: Kog bønnerne møre i en gryde med friskt vand i ca. 50 minutter. Skum urenhederne af kogevandet og undgå, at bønnerne bulderkoger, da de ikke må briste. Smag på dem undervejs – de skal være møre, men stadig have bid.
  3. Skær baconen i stykker på ca. 2 x 2 cm. Steg dem gyldne i en gryde i ca. 5 minutter, og hæld fedtet fra.
  4. Kog pastaen knap al dente i letsaltet vand. Lad pastaen dryppe af, og hæld den i gryden med bacon. Tilsæt de afdryppede bønner, og varm det hele godt igennem ved høj varme. Sluk for blusset, og vend smør og friskrevet parmesan i.

Servering

  1. Anret pastaretten i dybe tallerkener og pynt den med plukket persille og frisésalat vendt i olie. Servér retten straks.