Opskrift: Coq au riesling og knuste kartofler med hvidløg og parmesan

Kyllingelår à la Kirsten Almind.

Opskrift: Coq au riesling og knuste kartofler med hvidløg og parmesan
Offentliggjort

4 personer

Ingredienser

  • 600 g svampe
  • ½ knoldselleri
  • 4 store rødløg
  • 5-6 fed hvidløg
  • Frisk timian
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 4-5 laurbærblade
  • 1 fl. riesling
  • 4 kyllingelår
  • 160 g pancetta-
  • tern
  • ¼-½ l piskefløde
  • Salt
  • Peber

Knuste kartofler

  • 1 kg asparges-kartofler
  • Salt
  • 3 fed hvidløg
  • 15 g smør
  • Frisk timian
  • Salt
  • Peber
  • 40 g fintrevet parmesan

Sådan gør du:

  1. Svampene renses, og sellerien skrælles og skylles. Alt skæres i passende stykker.
  2. Løg og hvidløg pilles og skæres i både.
  3. Timian skylles og aftørres.
  4. Skyl og aftør eller slyng persillen, og hak den – og sæt til side til servering.
  5. Varm en stegegryde op, og brun kyllingelårene rigtig godt af ved mellemvarme (ca. 10 minutter på skindsiden og 5 minutter på den anden side). Tilsæt svampe og selleri og brun godt af. Tilsæt derpå løg, hvidløg, timian og laurbærblade sammen med hvidvinen.
  6. Lad alkoholen koge af vinen, og brun imens pancetta-tern sprøde på en pande for sig – pas på de ikke brunes for meget! Læg over på et rent viskestykke.
  7. Når vinen er kogt lidt ind, tilsættes fløde til gryden. Læg låg på, skru ned, og lad det simre i 35-45 minutter ved svag varme.
  8. 10 minutter inden det har simret færdigt, vendes de sprøde pancetta-tern i.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Drys hakket persille ud over retten lige før servering, og giv knuste kartofler til.
  11. TIP: Pancetta kan erstattes af tør bacon. Bland gerne forskellige typer svampe. Tilsæt evt. små bagte tomater, og smag gerne retten til med citronsaft.
  12. Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er lige akkurat møre. Hæld vandet fra kartoflerne, og pil dem – overhæld dem evt. med koldt vand, så er de lettere at pille.
  13. Fordel de kogte kartofler på en bageplade med bagepapir eller i et fad. Giv alle kartoflerne et let tryk, så de bliver knust, men ikke mast.
  14. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem.
  15. Smelt smørret, og rør hvidløg ud i det.
  16. Pensl alle kartoflerne med en smule hvidløgssmør.
  17. Læg skyllede og aftørrede timiankviste henover, drys med lidt salt og peber og derefter parmesanost.
  18. Sæt kartoflerne i ovn ved 180 grader varmluft, og bag dem, til de er flot sprøde og gyldne på overfladen, ca. 15-20 minutter.