Opskrift:

Ofte er de bedste forretter helt simple. Se bare denne fra Osteria 16

Her får du opskriften på crostini med kammusling og citron, som kommer fra den nye kogebog 'Osteria 16 no. 2', der udkommer 4. oktober.

Opskrift: Crostini med kammusling og citron
Offentliggjort

Ingredienser

Kammuslinger

  • ½ økologisk citron
  • 4 friske kammuslinger, gerne med rogn
  • 6 spsk. god ekstra jomfruolivenolie
  • 2 kviste finthakket frisk timian
  • Havsalt

Grillede crostini

  • 2 skiver daggammelt brød
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. god ekstra jomfruolivenolie
  • Saft fra ¼ citron
  • Et nip havsalt

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 190 grader. 
  2. Skær 4 skiver citron så tyndt som muligt, gerne kun på et par millimeter. Læg dem i et lille ildfast fad. Rens kammuslingerne fri for urenheder, og læg en kammusling på hver skive citron.
  3. Hæld lidt olivenolie over, og drys med frisk timian og havsalt. Steg dem i ovnen i 4-5 minutter.
  4. Grill det daggamle brød på en meget varm grillpande. Skær skiverne over, og gnid hvert stykke med hvidløg.
  5. Læg brødet i en skål, og hæld ekstra jomfruolivenolie, citronsaft og havsalt over. Vend det hele lidt sammen, så det fordeler sig på brødstykkerne. Læg de grillede crostini på en rist i ovnen, og giv dem 3-5 minutter, til de er let sprøde.
  6. Læg crostinierne på en tallerken, og læg en citronskive og en kammusling på hver skive. Hæld lidt olivenolie over.