Opskrift:

Der skal and i din hotdog – og appelsin

Et overordentligt skudsikkert selskabsprojekt.

Duckdog med pink kraut og appelsin-miso-mayo
Offentliggjort

Ingredienser

  • 50 g boghvedekerner
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 confiterede andelår
  • 1 bdt. grønkål
  • 4 hotdogbrød
  • 100 g pink kraut

Appelsin-miso-mayo

  • 125 g lys miso-pasta
  • 10 g soja
  • 8 g æbleeddike
  • 5 g sukker
  • 75 g fermenterede citrusfrugter eller skal og saft fra 1 økologisk appelsin
  • 125 ml smagsneutral olie

Pink kraut

  • 1 liters patentglas
  • 800 g rød spidskål
  • 2 æbler
  • 20 g salt
  • 1 kålblad

Sådan gør du:

  1. Rist boghvedekernerne på en pande med olivenolie, til de er gyldne. Stil kernerne til side.
  2. Tænd ovnen på 200 grader uden varmluft. Varm en pande godt op, pil ande-
  3. lårene fra benene, og kom kødet på panden. Tilsæt lidt andefedt fra lagen. Rist kødet på panden, til det er sprødt.
  4. Vask grønkålen, og snit den fint.
  5. Kom hotdogbrødene i ovnen, og varm dem i 4-5 minutter.
  6. Servér duckdoggene med sprød and, pink kraut, grønkål, appelsin-miso-mayo og ristede boghvedekerner på toppen

Appelsin-miso-mayo

  1. Blend misoen sammen med soja, æbleeddike og sukker, og tilsæt de finthakkede fermenterede citrusfrugter, hvis du har, eller skallen og saften fra appelsinen.
  2. Blend det til en ensartet masse.
  3. Tilsæt olie i en tynd stråle, mens du blender videre, til konsistensen er lind som mayonnaise.

Pink kraut

  1. Skyl den røde spidskål og æblerne. Snit kålen i 3-4 mm’s tykkelse, og skær æblerne i mindre stykker – kassér kerner og stilk.
  2. Kom kålen og æblestykkerne i en stor skål, og vend det godt sammen.
  3. Tilsæt 20 g salt, og ælt i ca. 10 minutter, til kålblandingen har afgivet en del væde.
  4. Pres kålblandingen ned i et skoldet 1-liters patentglas, så væden dækker hele blandingen. Læg et foldet kålblad på toppen, så blandingen holdes under væden, og luk glasset til.
  5. Placér glasset på en tallerken, og stil det gerne skyggefuldt og mellem 18-20 grader. Glasset skal åbnes en gang om dagen for at frigive det tryk, som fermenteringsprocessen danner. Krauten er færdigfermenteret efter ca. 21 dage og kan derefter sættes på køl.