Opskrift: Gazpacho med muslinger

Sådan laver du den spanske klassiker med et mexicansk twist.

Gazpacho med muslinger
Offentliggjort

2 til 4 personer

Ingredienser

Gazpacho med muslinger

  • 500 g modne tomater
  • 200 g agurk uden skræl
  • 50 g salatløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ grøn peber
  • 1 rød peber
  • 1 stængel bladselleri
  • ½ dl god, frugtig olivenolie
  • 2 tsk sherryvineddike
  • 1 kg blåmuslinger
  • Frisk koriander

Sådan gør du

  1. Rens muslingerne i rigeligt koldt vand og kassér dem, der ikke lukker sig. Damp dem under låg ved høj varme. Tag dem fra varmen, når alle har åbnet sig. Dem, der ikke åbner sig, kasseres. Lad muslingerne køle ned. Sigt bouillonen i bunden af gryden gennem en fin sigte, og gem den!
  2. Skær alle ingredienserne i mindre stykker og blend dem til en fin puré. Kom en deciliter eller to af muslingebouillonen i, og sæt suppen på køl en halv times tid.
  3. Pluk muslingerne. Marinér dem med olivenolie, fintsnittet bladselleri, løg, grøn peber, en knivspids af din foretrukne hot sauce, en anelse lime og masser af frisk koriander.
  4. Tag suppen ud af køleskabet, og pisk olivenolie og sherryvineddike i. Smag til med salt og peber.
  5. Garnér suppen med muslingerne og grillet brød.