Opskrift

Sådan laver du den ultimative sommerret: Grillede jomfruhummere med ajo-blanco creme

Det meste bliver lige lidt mere lækkert efter en tur på grillen, og det er om at gribemuligheden, inden sommeren går på hæld. Derfor kommer Mira Arkin med sit bud på, hvordan du tilfører fisk og skaldyr ekstra luksus over gløderne.

Sådan laver du den ultimative sommerret: Grillede jomfruhummere med ajo-blanco creme
Offentliggjort

Ingredienser

Jomfruhummere

  • 12 jomfruhummerhaler
  • olivenolie
  • 1 håndfuld grønne druer
  • 25 g ristede mandelflager

Ajo blanco-creme

  • 175 g mandler
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl koldt vand
  • 25 g hvidt brød uden skorpe
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sherryeddike
  • Salt og sort peber

Jomfruhummere

  1. Flæk jomfruhummerhalerne, og fjern tarmen. Kom halerne på grillspyd, og pensl med lidt olie. Grill dem ved hård varme i 1-2 minutter.
  2. Servér jomfruhummerhallerne sammen med ajo blanco-cremen toppet med lidt tynde skiver vindruer, ristede mandelflager og et dryp olivenolie.

Ajo blanco-creme

  1. Kom mandlerne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem trække i 30 minutter, og smut dem herefter. Skyl med koldt vand.
  2. Kom de smuttede mandler i en blender eller foodprocessor sammen med hvidløg, vand, brød, olivenolie og sherryeddike. Tilsæt salt og peber, og blend rigtig godt, så cremen bliver helt finkornet. Smag den til, og tilsæt evt. lidt salt eller en smule ekstra eddike. Den skal have et vist syrespark som en god gazpacho.
  3. Lad cremen stå på køl i et par timer, så den kan udvikle smag.