Opskrift

Giv pølserne en pause og smid i stedet en dansk blæksprutte på grillen. Det vil du ikke fortryde

Det meste bliver lige lidt mere lækkert efter en tur på grillen, og det er om at gribemuligheden, inden sommeren går på hæld. Derfor kommer Mira Arkin med sit bud på, hvordan du laver en grillet dansk blæksprutte med en spicy kinesisk agurkesalat til.

Opskrift: Grillet dansk blæksprutte
Offentliggjort

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • 15 g ingefær
  • 1 rød chili
  • 5-6 kviste frisk koriander
  • 2 tsk. sesamolie
  • 2 spsk. lys soja
  • 2 spsk. risvineddike
  • 2 medium agurker
  • 1 dansk blæksprutte på ca. 500 g
  • 1 spsk. solsikkeolie

Sådan gør du:

  1. Hak hvidløg, ingefær, chili og koriander meget fint, og bland med sesamolie, soja og risvineddike.
  2. Flæk agurkerne, og giv dem et par slag med en kagerulle, så de splatter en anelse ud. Skær dem herefter i tern, og vend dem med dressingen. 
  3. Få din fiskehandler til at rense blæksprutten, og smør den med olie. Grill den ved hård varme i 5-6 minutter pr. side. Skær den i tynde skiver, og servér den sammen med agurkerne.