Opskrift:

Denne jordbærparfait er noget nær den perfekte sommerdessert

Det er bare med at få spist alle de gode danske jordbær, man kan. Her er de brugt i en jordbærparfait med jordbær i Cointreau og dildblomster.

Denne jordbærparfait er noget nær den perfekte sommerdessert
Offentliggjort

Ingredienser

Parfait

  • 500 g jordbær
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 dåse sødet kondenseret mælk (397 g)
  • 5 dl piskefløde

Topping

  • 400 g jordbær
  • 4 cl Cointreau
  • 2 skærme dildblomster
  • 200 g creme fraiche 38%

Parfait

  1. Kom jordbærrene i en gryde – halvér de største bær. Lad dem koge i 5 minutter, og sluk for varmen.
  2. Mos dem groft – der må gerne være klumper. Jeg bruger en kartoffelmoser til det.
  3. Lad jordbærmosen køle helt ned, og rør så citronsaft og kondenseret mælk i.
  4. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtig sammen med jordbærblandingen. Kom blandingen i enten portionsforme eller én stor form (ca. 750 ml), og frys isen i 12 timer.

Topping

  1. Skær jordbær i skiver, og vend med Cointreau.
  2. Pluk blomsterne af den ene dildskærm, og vend dem i jordbærrene. Brug resten af blomsterne til pynt.
  3. Servér isen toppert med jordbær og en klat creme fraiche.