Opskrift:

Denne efterårsret går rent hjem ved middagsbordet

Sherry er mange ting, men bestemt ikke kun noget, man drikker som aperitif eller til tapas. Her får du opskriften på kanin braiseret med sherry, salvie, skalotteløg og hvide bønner.

Denne efterårsret går rent hjem ved middagsbordet
Offentliggjort

Ingredienser

  • 1 kanin, parteret
  • Salt og sort peber
  • 500 g skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 god håndfuld salvie
  • 1½ dl amontillado sherry
  • 1½ dl vand
  • 250 g hvide bønner, udblødt og kogt

Sådan gør du

  1. Krydr kødet med salt og peber. Varm olien i en sauterpande, og brun kødet godt på alle sider. Tag det op af panden, og læg til side. 
  2. Kom hele (pillede) skalotteløg i og steg dem i ca. 5 minutter, til de begynder at brune. Hak imens hvidløget fint, og kom det så på panden. Kom kaninen tilbage på panden sammen med salvie, sherry og vand. Sænk varmen og lad kaninen simre i 20 minutter under låg. 
  3. Tilsæt bønnerne, og lad retten simre færdig under låg i 15 minutter mere. Tilsæt evt. mere vand undervejs, hvis det koger helt ind. Der skal være nok væde til, at bønnerne har en god sky at ligge i.