Opskrift:

Denne rillette smager himmelsk og er overraskende nem at lave

En god hjemmelavet rillette er nem at gå til, for den passer sig selv det meste af tiden.

Opskrift: Kaninrillette med rosmarin
Offentliggjort

Ingredienser

  • 1 kanin
  • 1 stort løg
  • 2 kviste rosmarin
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • Salt og sort peber
  • 2 dl tør hvidvin
  • 500 g svinefedt
  • 1 tsk. finthakket rosmarin

Sådan gør du:

  1. Del kaninen i rygstykke og lår, og kom dem i en gryde. Hak løget fint, og kom det i gryden sammen med rosmarin, laurbærblad, sennepsfrø og godt med salt og peber. Kom hvidvin og svinefedt i.
  2. Lad kaninen simre i fedtet under låg ved svag varme i 2½-3 timer, til kødet er helt mørt og falder af benet.
  3. Sluk for varmen, og fisk kaninstykkerne op af gryden. Lad dem køle lidt af, så de er til at håndtere, og pluk kødet af. Kassér skroget. Brug gafler til at trevle kødet, og bland med omtrent halvdelen af fedtet fra gryden. Sørg for at få løg og sennepsfrø med fra bunden.
  4. Kom 1 tsk. finthakket rosmarin i, og smag til med ekstra salt og peber. Kom blandingen i postejforme eller patentglas, og lad dem køle af. Opbevar formene på køl.
  5. Servér rilletten til godt brød sammen med sennep og cornichoner.