Opskrift

Næsten som påskesol på en tallerken: Disse latkes med jordskok, kimchi-mayo og rogn er sande forårsbebudere

Vi går mod lysere tider, og selvom vi stadig venter på foråret i fuld flor, kan man tage forskud på glæderne med disse Latkes med jordskok toppet med kimchimayo og rogn.

Næsten som påskesol på en tallerken: Disse latkes med jordskok, kimchi-mayo og rogn er sande forårsbebudere
Offentliggjort

Ingredienser

Latkes

  • 500 g bagekartofler
  • 150 g jordskokker
  • 1 lille løg
  • 2 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 spsk. rasp
  • Salt og sort peber
  • Smør og neutral olie til stegning
  • 100 g rogn
  • 2 fintsnittede forårsløg
  • 1 lille håndfuld dild

Kimchi-mayo

  • 1 lille æg
  • 1 dl neutral olie, f.eks. solsikkeolie
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ½ tsk. sukker
  • Salt
  • 75 g kimchi

Latkes

  1. Riv kartofler og jordskokker på et groft rivejern. Kom dem i en sigte, og klem så meget væske ud af dem som muligt. Riv løget groft, og bland det sammen med kartofler og jordskokker.
  2. Rør det sammen med æg, hvedemel og rasp, og krydr med salt og sort peber.
  3. Steg blandingen i små klatter i godt med smør og olie i cirka 5 minutter på hver side ved medium varme. Hold dem lune i ovnen.
  4. Top før servering hver latke med en lille klat kimchi-mayo, og kom rogn, forårsløg og dild ovenpå.

Kimchi-mayo

  1. Kom æg, olie, eddike, dijonsennep og sukker i et blenderglas. Tilsæt lidt salt og grofthakket kimchi, og blend det sammen til en tyk mayonnaise.