Næsten som påskesol på en tallerken: Disse latkes med jordskok, kimchi-mayo og rogn er sande forårsbebudere
Vi går mod lysere tider, og selvom vi stadig venter på foråret i fuld flor, kan man tage forskud på glæderne med disse Latkes med jordskok toppet med kimchimayo og rogn.
Foto: Chris Tonnesen Latkes er små kartoffelrøsti, som her er lavet med lidt jordskok.
Riv kartofler og jordskokker på et groft rivejern. Kom dem i en sigte, og klem så meget væske ud af dem som muligt. Riv løget groft, og bland det sammen med kartofler og jordskokker.
Rør det sammen med æg, hvedemel og rasp, og krydr med salt og sort peber.
Steg blandingen i små klatter i godt med smør og olie i cirka 5 minutter på hver side ved medium varme. Hold dem lune i ovnen.
Top før servering hver latke med en lille klat kimchi-mayo, og kom rogn, forårsløg og dild ovenpå.
Kimchi-mayo
Kom æg, olie, eddike, dijonsennep og sukker i et blenderglas. Tilsæt lidt salt og grofthakket kimchi, og blend det sammen til en tyk mayonnaise.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.