Opskrift

Natmad til nytårsaften? Giv den hele armen med disse lobster rolls

Lad den første bid i det nye år være særligt god.

Natmad til nytårsaften? Giv den hele armen med disse lobster rolls
Offentliggjort

Ingredienser

  • 1 kg hummere 
  • ½ stængel bladselleri 
  • 75 g mayonnaise
  • 1 spsk. fintsnittet purløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt 
  • Sort peber
  • 20 g smeltet smør
  • 4 brioche hotdogbrød

Sådan gør du:

  1. Afliv hummerne ved at give dem et snit mellem øjnene med en kraftig køkkenkniv. Kom dem i kogende, letsaltet vand, og kog dem i 12 minutter. 
  2. Lad hummerne køle af, flæk dem så, og pil kødet ud af halen. Knæk kløerne med en hummertang, eller brug ryggen af en tung kniv til at slå hul på dem med, og tag kødet ud (gem skallerne til en bisque). 
  3. Skær hummerkødet fra halen og kløerne i grove tern. 
  4. Skyl bladsellerien, og hak den superfint. 
  5. Vend hummerkødet forsigtigt med mayonnaise, bladselleri og purløg, og smag til med citronsaft, salt og peber. 
  6. Pensl hotdogbrødene med smør på indersiden, og lun dem i ovnen. 
  7. Fyld de varme hotdogbrød med hummersalaten.