Opskrift:

Afslut middagen med en lille, men seriøs chokoladedessert

Her får du opskriften på en mælkechokoladecreme med whisky, brombærgel og græskarnougatine. Brug gerne en god mælkechokolade med højt kakaoindhold – ca. 55 %.

Afslut middagen med en lille, men seriøs chokoladedessert
Offentliggjort

Ingredienser

Mælkechokoladecreme

  • 180 g mælkechokolade
  • 25 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 4 æggeblommer
  • 2 cl whisky

Brombærgelé

  • 150 g brombær
  • ½ dl vand
  • 75 g sukker
  • 1 blad husblas

Græskarnougatine

  • 100 g sukker
  • 1 nip salt 
  • 50 g græskarkerner

Anretning

  • Ekstra brombær

Mælkechokoladecreme

  1. Hak chokoladen mellemfint, og kom den i skål, der kan tåle varme. Kom sukker, piskefløde og mælk i en gryde, og varm det op til kogepunktet. Rør imens æggeblommerne sammen i en skål, der kan tåle varme.
  2. Sluk for varmen under flødeblandingen, og hæld halvdelen af den over i æggeblommerne, mens der røres. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm så forsigtigt op, til cremen tykner en smule – bare så den dækker bagsiden af din grydeske. Hvis den kommer over 78 grader koagulerer æggeblommen, så pas på.
  3. Hæld den varme creme gennem en sigte over den hakkede chokolade, og lad det stå et øjeblik, så chokoladen smelter. Rør det sammen, og rør whisky i.
  4. Hæld cremen i små portionsglas eller kopper. Lad den sætte sig på køl i mindst 3 timer.

Brombærgelé

  1. Kog brombærrene op sammen med vand og sukker i 10 minutter. Læg imens husblas i blød i koldt vand.
  2. Sluk for varmen, og hæld blandingen gennem en sigte. Vrid vandet af husblassen, og rør den i brombærsaften – der skal være omtrent 1 dl brombærsaft.
  3. Lad blandingen køle af til en løs gelé.

Græskarnougatine

  1. Smelt sukker til karamel på en pande. Kom et nip salt og græskarkerner i, og vend det sammen. Hæld blandingen ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir, og lad det køle af, så det kan brækkes i stykker.

Anretning

  1. Ved servering røres eller blendes brombærgeléen, så den bliver cremet. Kom en spiseskefuld på toppen af hver chokoladecreme, og pynt med nougatine og friske brombær.