Helstegt kylling med kærnemælk og saltet æbleskrog og citron, kartofler og løg hertil grøn salat
Mikkel Karstad deler sin opskrift på helstegt kylling med kærnemælk, saltet æbleskrog og citron
"Denne opskrift kan laves på dagen og så stilles i ovnen og passe sig selv, så har du tid til at lave andre ting, mens maden bliver klar. Den kan også forberedes dagen inden og sættes i køleskabet, og når du så kommer hjem efter en lang arbejdsdag, skal den bare sættes i ovnen og steges færdig. Det er noget af dét, der for mig gør den til en god hverdagsret," fortæller Mikkel Karstad om retten fra sin nye kogebog.
Tjek kylling for fjerstubbe og skær rygbenet ud, så kylling kan ligge helt fladt, ris lårene let og kom kylling op i en stor skål.
Hæld kærnemælk ud over, hak saltet æbleskrog og citron ud i små stykker og kom op til kylling, krydre med salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt.
Lad kylling marinere i 45-60 min.
Pil løg og skær dem ud i grove stykker og kom dem i bunden af et stort ildfast fad, vask kartofler og del dem i halve og kom dem op i fadet.
Krydre med hakket timian, salt og friskkværnet peber og vend det hele rundt.
Læg kyllingen ovenpå, hæld den resterende kærnemælksmarinade ud over og dryp med oliven olie på toppen.
Krydre med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
Sæt kylling i ovnen ved 170 grader og steg den i 50 min. Sluk for ovnen og lad kylling trække i lukket ovnen i 10 min.
Del salat ud i grove stykker og skyl det i koldt vand, lad det dryppe grundigt af.
Kyllingen skal være flot gylden og havde sprødt skind og løg og kartofler møre.
Tag kyllingen ud af ovnen og skær ud i mindre stykker og server den med grønsagerne og lidt af væden fra fadet, godt brød og grøn salat.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.