Opskrift: Muslinge-escabeche med æble, selleri og løvstikke

Blåmuslingerne skal ind i det danske køkken. De byder sig til helt uden problemer og forbehold, hvis bare man fyrer lidt op under dem. Og kun fantasien sætter grænser for, hvordan og med hvad de skal nydes. Her er æble, selleri og løvstikke med på gæstelisten, og resultatet er vidunderligt.

Opskrift: Muslinge-escabeche med æble, selleri og løvstikke
Offentliggjort

4

Ingredienser

  • 1 kg blåmuslinger
  • ½ dl vand
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 syrligt æble
  • 1 lille håndfuld løvstikke
  • 2 spsk. citrontimian
  • 1 skalotteløg
  • 1½ dl olivenolie
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 tyk skive tørt brød
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt

Sådan gør du

  1. Gå muslingerne efter, og kassér dem, der ikke lukker sig, når du banker let på dem.
  2. Kom muslingerne i en gryde med vand, og damp dem i 5-8 minutter, til de åbner sig. Hæld dem over i en sigte, og gem muslingesaften til noget andet, for eksempel en sauce til fisk eller pasta.
  3. Skyl bladselleristænglerne og æblet. Skær bladsellerien i tynde skiver og æblet i små tern uden kernehus.
  4. Skyl og aftør løvstikke og citrontimian, og hak begge fint.
  5. Pil skalotteløget og skær i tynde skiver.
  6. Når muslingerne er kølet af, pilles de ud af skallen – dem, der ikke har åbnet sig, kasseres – og lægges i en skål sammen med bladselleri, æble, løvstikke, citrontimian og skalotte-
  7. løg.
  8. Hæld olivenolie og eddike over, og lad muslingerne trække i køleskabet i 1-2 døgn.
  9. Drys hvidløgsbrødkrumme over muslingerne ved servering.

Hvidløgsbrødkrumme

  1. Riv eller blend brødet til grov rasp sammen med et pillet hvidløgsfed.
  2. Varm olien i en pande, og steg brødkrummerne sammen med hvidløg i 5 minutter ved middelvarme. Krydr med lidt salt.
  3. TIP: Muslingerne kan også spises oven på brød, så kan man springe hvidløgsbrødkrummerne over.