Opskrift: Muslinger i tomatsauce med picada

Blåmuslinger er uforlignelige, de er både billige, velsmagende og nemme at have med at gøre. Her får du en opskrift, hvor den i et smukt samspil med tomaten behager ganen og glæder sjælen.

Opskrift: Muslinger i tomatsauce med picada
Offentliggjort

4

Ingredienser

  • 1 kg blåmuslinger
  • 2 bananskalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 tsk. paprika
  • 1½ dl hvidvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. sherryeddike
  • 80 g smuttede ristede mandler
  • 1 lille skive ristet hvedebrød uden kerner
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • Sort peber

Sådan gør du

  1. Gå muslingerne efter, og kassér dem, der ikke lukker sig, når du banker let på dem.
  2. Pil skalotteløgene, og skær dem i tynde strimler.
  3. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver. Varm olien i en gryde, og kom skalotteløg i.
  4. Svits i et par minutter, og tilsæt så hvidløg og begge slags paprika. Efter ½ minut tilsættes hvidvin, dåsetomat og eddike. Læg låg på, og lad tomatsaucen simre i 20 minutter.
  5. Kom ⅓ af picadaen i tomatsaucen sammen med muslingerne. Læg låget på igen, og lad muslingerne simre i 5-8 minutter – kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
  6. Servér muslingerne i tomatsaucen med resten af picadaen som tilbehør, og spis brød til eller vend det hele med pasta.