Opskrift:

Man kan faktisk lave nuggets af østers, og de smager virkelig godt

Her får du opskriften på østerssnuggets med persille og citron fra kogebogen 'Pink Oyster'.

Man kan faktisk lave nuggets af østers, og de smager virkelig godt
Offentliggjort

Ingredienser

  • Persilleolie og persillemayonnaise
  • 220 g persille
  • 200 neutral olie
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 citron
  • Salt og peber

Sprøde østers og persillefrit

  • 12 østers
  • 2 æg
  • 100 g mel
  • 200 g pankorasp
  • Neutral olie til fritering
  • Salt

Anretning

  • Citron

Sådan gør du:

  1. Pluk persille, og gem 12 blade til persillefrit. Blend persille og olie i 10 minutter på fuld styrke. Olien må gerne blive varm af friktionen fra blenderen. Hvis du har en blender, der kan måle temperatur, må olien ikke overstige 70 grader. Sigt olien gennem et klæde. Opbevar på køl.
  2. Pisk æggeblommer, et nip salt og eddike. Tilsæt persilleolie i en tynd stråle, mens du pisker. Jo mere olie, du tilsætter, desto tykkere bliver emulsionen. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Sprøde østers og persillefrit

  1. Åbn østers, og skær dem fri fra musklen. Tør skallen, og gem til anretning. Hæld østers og østersvand i en gryde. Tilbered nænsomt østers i egen væske. Når det begynder at boble, er de færdige. Sigt østersvandet fra, og tør dem godt af.
  2. Fordel pisket æg, mel og panko i tre forskellige skåle. Paner hver østers i mel, herefter æg og til sidst panko. Varm olie op til 170 grader i en gryde, og fritér østers i 3-4 minutter indtil gyldne. Vend dem undervejs. Tag dem op på fedtsugende papir, og drys med salt.
  3. Fritér persilleblade i samme olie i ca. 30 sekunder, til de er sprøde. Tag dem op på fedtsugende papir. Drys med salt.

Anretning

  1. Fordel de sprøde, varme østers i østersskallerne. Hver østers anrettes med persillemayonnaise og et blad persillefrit. Servér med skåret citron.