Opskrift:

En cremet og nem hverdagsret: Sådan laver du orecchiette med salsiccia, broccoli og parmesan

”Pastatypen orecchiette har den perfekte form til at fange både puréen og de små stykker af salsiccia, hvilket giver en virkelig tilfredsstillende mundfuld”, siger David Fischer om denne ret, som du også kan finde i hans nye bog, 'Pastaens Italien'.

Opskrift: Orecchiette alla salsiccia e broccoli
Offentliggjort

Ingredienser

Pasta

  • 300 g tørret orecchiette eller pastadej
  • Salt

Sauce

  • 1 lille broccoli
  • Salt
  • 60 g smør
  • 200 g salsiccia (frisk pølse)
  • 2 dl hvidvin
  • 1 lille romanescokål
  • 60 g parmesan
  • Chili

Pasta

  1. Laver du pastaen selv, skal pastadejen rulles ud i en pølse med en diameter på ca. 2 cm. Skær pølsen i ca. ½ cm tykke skiver, og tryk dem ud til små “ører” med spidsen af din tommelfinger, eller skub dem fremad med en smørkniv. Læg pastaen på køl i 1 time. Det kræver lidt snilde at lave orecchiette, så gå ind på Instagram-profilen @hosfischer og se teknikken.

Sauce

  1. Pluk broccolien i buketter, og kog den mør i letsaltet vand. Blend den derefter til en creme med lidt kogevand og smør, og lad cremen køle ned.
  2. Fjern skindet fra pølsen, pluk den i små stykker, og steg dem i en gryde i ca. 2 minutter ved god varme. Tilsæt hvidvinen, og lad den koge ind, til du netop kan ane bunden af gryden.
  3. Skær romanescokålen ud i små stykker, og blanchér dem i 5 sekunder i letsaltet vand. Læg kålen til side.

Servering

  1. Kog pastaen i letsaltet vand i ca. 1 minut. Lad den derefter dryppe af.
  2. Hæld pastaen i gryden med pølse og hvidvin. Vend broccolicremen og de blancherede stykker af romanescokål i, og smag blandingen til med friskrevet parmesan og chili. Servér retten straks i dybe tallerkener.