Opskrift:

Drop kødsovsen og servér din pasta med en vintervenlig anderagú

Pasta kan serveres med så meget andet end kødsovs og pesto. Prøv fx denne opskrift på pappardelle med anderagú.

Drop kødsovsen og servér din pasta med en vintervenlig anderagú
Offentliggjort

Ingredienser

  • 2 andelår
  • Salt og sort peber
  • 150 g gulerod
  • 2 stængler blegselleri
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g parmaskinke
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dåser flåede
  • tomater
  • 2½ dl rødvin
  • 1 laurbærblad
  • 3 salvieblade
  • 500 g frisk pappardelle (købt eller hjemmelavet efter opskriften på pastadej på side 45)
  • Revet parmesan
  • Evt. lidt persille

Sådan gør du:

  1. Tag skindet af andelårene, og krydr dem med salt og peber. Skindet kan du gemme og stege sprødt i ovnen til en anden ret – det smager fx godt som drys på en salat.
  2. Skær gulerod, blegselleri og løg i små tern, og hak hvidløg fint. Skær parmaskinken i små tern.
  3. Varm olien i en gryde eller sauterpande, og brun andelårene godt på begge sider. Tag dem op af gryden, og læg dem til side.
  4. Kom gulerod, blegselleri, løg og parmaskinke i, og steg det i 5 minutter, til det tager farve. Kom hvidløg i, og steg det med i 1 minut.
  5. Læg andelårene tilbage i gryden, og hæld flåede tomater og vin i. Tilsæt laurbærblad og salvie, og lad retten simre under låg i 2 timer, til andekødet er helt mørt.
  6. Tag lårene op af saucen, og lad dem køle lidt af, så du kan pille kødet af. Kom det tilbage i saucen, og kog så pastaen al dente.
  7. Vend pasta sammen med saucen og 1 dl af pastavandet, og servér med et godt drys revet parmesan og evt. lidt hakket persille.