Opskrift: Pasta carbonara med dansk bacon og asparges

Pasta carbonara fra Italien, men med dansk bacon og asparges. Vi håber ikke, vi får skældud for at lave lidt om på en klassiker. Her med dansk bacon i stedet for guanciale og med asparges og dansk ost. Men aldrig med fløde! Der sætter vi alligevel grænsen.

Opskrift: Pasta carbonara med dansk bacon og asparges
Offentliggjort

4 personer

Ingredienser

  • 200 g bacon
  • 1 bundt grønne asparges
  • 400 g pasta
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 150 g dansk salt fastost
  • 1 håndfuld hakket kørvel
  • 1 håndfuld hakket kruspersille
  • Salt
  • Sort peber

Sådan gør du:

  1. Skær bacon i strimler eller tern, og steg det sprødt i en pande.
  2. Skyl aspargesene, og skær dem i meget tynde skiver på skrå.
  3. Kog pastaen i velsaltet vand, til den er al dente.
  4. Kom asparges i vandet det sidste halve minut. Gem 2 dl af kogevandet, inden det sigtes fra.
  5. Imens pastaen koger, røres æg og æggeblommer sammen med osten, der forinden er fintrevet.
  6. Når vandet er sigtet fra pastaen, slukkes for varmen, og pasta og asparges kommes tilbage i gryden. Kom æggeblandingen og bacontern i gryden sammen med lidt af det gemte kogevand. Vend det sammen, så osten smelter, og æggene tykner, og det danner en cremet sauce omkring pastaen. Tilsæt evt. mere vand for at løsne op i pastaen. Kom krydderurterne i, og krydr med salt og peber. Serveres øjeblikkeligt!
  7. TIP: Lad gerne pastaen være bucatini eller spaghetti. Den salte fastost kunne være Comendante fra Sønderhaven Gårdmejeri.