100 g rogn, frisk eller på glas, f.eks. lakse- eller stenbiderrogn
2 spsk. sojasauce
2 dl fløde
2 spsk. smeltet smør
2-3 spsk. citronsaft
250 g spaghetti + lidt kogevand
1 forårsløg eller grønne shisoblade
Sådan gør du:
Pres eller skrab rognen ud af bukserne, hvis der bruges frisk rogn.
Bland rognen med sojasauce, fløde, smeltet smør og citronsaft i en skål.
Kog spaghetti i letsaltet vand i en stor gryde efter anvisningen på pakken minus 1 minut. Hæld vandet fra, men gem lidt.
Snit forårsløg eller shisoblade fint.
Hæld den kogte pasta i en passende pande med et par skefulde kogevand, og varm op. Tilsæt rognblandingen, rør, til spaghetti og rogncreme hænger godt sammen, og retten fremtræder cremet.
Drys med forårsløg eller shiso, og servér straks.
I denne anretning kommer den neutrale pasta til sin fulde ret som modtager af essensen af alle rettens smage og med et passende bid.
Jeg kan godt lide, at alt er up in the open. De sjoveste mennesker er dem, der kan finde ud af at læse en simpel situation. Og det er der bekymrende mange, der ikke kan.