Opskrift:

Denne lette sommerpizza passer perfekt til lune aftener i det fri

Denne franske løgpizza går officielt under navnet pissaladière og er lavet med friske sommerløg.

Denne lette sommerpizza passer perfekt til lune aftener i det fri
Offentliggjort

Ingredienser

Dej

  • 1½ dl lunkent vand
  • 10 g gær
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. groft salt
  • 250 g tipo 00 hvedemel

Topping

  • 75 g creme fraiche 38 %
  • salt og sort peber
  • 2-3 sommerløg
  • 50 g røgede brislinger
  • 50 g oliven
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. fintsnittet purløg

Dej

  1. Lav dejen ved at røre vand sammen med gær og olivenolie. Tilsæt salt, og rør melet i. Ælt dejen grundigt, til den er elastisk og blank. Lad dejen hæve et lunt sted i 1½-2 timer.
  2. Rul den ud i 4 mm tykkelse til et rektangel, og læg den på en bageplade med bagepapir.

Topping

  1. Smør creme fraiche på toppen af bunden, og krydr med lidt salt og peber. Skær løgene i tynde skiver, og fordel oven på. Del brislingerne i fileter, og læg dem på løgene sammen med oliven. Dryp med lidt ekstra olivenolie.
  2. Bag ved 240 grader i 10-15 minutter. Drys med purløg inden servering. Den smager bedst lun.