Opskrift:

Disse italienske kødboller i simresauce vil helt sikkert tage kegler ved middagsbordet

Og du behøver ikke servere dem med pasta til (spaghetti meatballs er amerikanernes værk). Prøv hellere med friskbagt brød eller en blød polenta.

Opskrift: Polpette in umido
Offentliggjort

Ingredienser

  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 100 g kyllingelever
  • 1 lille løg
  • 25 g frisklavet rasp
  • 1 æg
  • 1 kogt medium kartoffel
  • 2 salvieblade
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille
  • Salt og sort peber
  • 20 g fintrevet pecorino romano + ekstra til servering

Sauce

  • 1 løg
  • 1 medium gulerod
  • 1 stor stængel bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 3 tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 salvieblade
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl hønsefond
  • Salt og sort peber
  • 300 g cime di rapa

Sådan gør du:

  1. Rør hakket kalv og flæsk sammen med finthakket kyllingelever (bare hak det i hånden), finthakket løg, rasp, æg og en most kartoffel.
  2. Hak salvie og persille fint, og kom det i farsen sammen med salt, peber og pecorino.
  3. Rør farsen sammen, og lad den trække i 15 minutter. Form så farsen til kødboller efter ønsket størrelse. Mine kødboller er som golfbolde.
  4. Læg kødbollerne ned i saucen, og lad dem simre under låg i 12-15 minutter.
  5. Servér med ekstra revet pecorino romano på toppen.

Sauce

  1. Hak løg, gulerod og bladselleri fint. Hak hvidløg fint. 
  2. Skær et lille kryds i bunden af hver tomat, og blanchér den i 1½ minut i kogende vand. Skyl med koldt vand, og pil skindet af. Fjern kernerne fra tomaterne, og skær dem i små tern.
  3. Varm olien i en sauterpande, og steg løg, gulerod og bladselleri i et par minutter. Tilsæt hvidløg og salvie, og steg det sammen i 1 minut.
  4. Tilsæt hvidvin og hønsefond, krydr med lidt salt og peber, og lad saucen simre under låg i 10 minutter.
  5. Blanchér imens cime di rapa i letsaltet vand i 2 minutter. Tag det op, og dryp det af i en sigte. Hak det groft, og kom det i saucen.