Opskrift: Quiche med fennikel, løg, manchego og lufttørret skinke

En nem og velsmagende hverdagsret.

Opskrift: Quiche med fennikel, løg, manchego og lufttørret skinke
Offentliggjort

4

Ingredienser

  • 275 g fint speltmel
  • 1 tsk. flagesalt
  • 125 g koldt smør
  • ½ dl koldt vand
  • 1-2 fennikler
  • 1 medium løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. frisk timian
  • Salt
  • Sort peber
  • 4 æg
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 125 g lufttørret skinke
  • 50 g revet manchego

Sådan gør du

  1. Bland mel og salt, og smuldr smørret ud i melblandingen, til det ligner en grov rasp. Saml dejen med vandet til en klump – uden at ælte det. Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile 30 minutter i køleskabet.
  2. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, og kom den i en tærte- eller springform. Trim kanterne. Lad tærtebunden stå i køleskabet, mens du laver fyldet.
  3. Skyl fenniklerne.
  4. Pil løget.
  5. Skær fennikel og løg i strimler, og steg dem ved middelvarme i olivenolie i 10 minutter, til det begynder at blive mørt. Kom skyllet timian i, krydr med salt og peber, og sluk for varmen.
  6. Pisk æg sammen med fløde og mælk.
  7. Fordel halvdelen af fennikelblandingen på tærtebunden. Kom skinken henover og drys med halvdelen af osten. Fordel så resten af fennikelblandingen henover og top med det sidste ost. Hæld tilslut æggeblandingen over.
  8. Bag tærten ved 180 grader i 30-40 minutter, afhængig af hvor høj en tærte du laver. Spis tærten lun eller kold.