Skyl og skræl rabarberne, og skær dem i små stykker.
Flæk vaniljestangen.
Skyl og aftør skallen på den halve citron, riv dens skal fint, og pres saften af den.
Læg gelatinen i blød i koldt vand.
Annonse
Lad rabarberne simre i ca. 5-8 minutter med vaniljestang, citronsaft og -skal samt sukker og vand.
Fjern derpå gryden fra varmen, og tilsæt den udblødte gelatine – efter den lige er vredet for vand – til de meget varme rabarber. Rør rundt og lad afkøle helt.
Pisk flødeskum, og fold det forsigtigt ned i de nu kolde rabarber.
Pisk æggehvider stive med salt.
Tilsæt 5 dl af flormelissen gradvist, pisk igen, indtil hviden skinner og fold forsigtigt ind i rabarbermassen.
Fyld 4 glas, dæk med film og sæt på køl i min. 3 timer og gerne natten over.
Skyl jordbærrene, nip dem, og skær dem i kvarter, vend med den sidste flormelis samt citronsaft, og lad jordbærrene marinere i ca. 10 minutter, før de fordeles i glassene .
Annonse
Top med blondekager.
Blondekager:
Hak mandlerne.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mandler samt sirup og sukker.
Rør melet i, og lad alt bage sammen, til det antager en mathvid farve. Lad dejen køle helt af.
Del den kolde dej i små kugler, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres kuglerne flade, så de kun er nogle få millimeter tykke, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 4-6 minutter på midterste ribbe. De skal være lysgyldne, når de er færdige.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.